Visie, Missie en Doelstellingen

Visie

De vzw wil het aanspreekpunt zijn in België voor georganiseerde en niet-georganiseerde liefhebbers, bewoners en bezoekers van de Alpen en Pyreneeën.

De vzw grenst met zijn opdracht aan het sociaal, cultureel, ecologisch en economisch domein en probeert hierin steeds een evenwicht te vinden. Al haar handelingen zijn gebaseerd op respect voor de mens én voor de natuur.

De vzw werkt vanuit een sociaal, antropologisch en artistiek standpunt. Ze kiest daarom voor zintuigelijke prikkels, vorming en samenwerking om haar doelstellingen te bereiken.

De vzw handelt vanuit de overtuiging van de meerwaarde van rurale berggemeenschappen voor de totale aarde en haar bevolking.

Missie

De vzw wil bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de traditionele gemeenschappen van de Alpen en Pyreneeën.

Doelstellingen

Het informeren en sensibiliseren van niet-bergbewoners over de rurale cultuur en natuur van de Alpen en Pyreneeën.

Het verspreiden van elementen van de traditionele bergcultuur, in het bijzonder de biologische, artistieke en ambachtelijke produkten.

Het ondersteunen van organisaties die bijdragen aan het verzamelen, beschermen en waarderen van de rurale cultuur en natuur van de Alpen en Pyreneeën.

Het ondersteunen van samenwerkingsverbanden, informatie-uitwisseling, onderzoek en kennisvorming over duurzame en rurale ontwikkeling van berggemeenschappen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s