Publicaties

ALPY vzw promoot publicaties van organisaties in de Alpen en Pyreneeën door die publicaties op te nemen in haar bibliotheek, in haar rubriek “nieuws” op deze website en in haar nieuwsbrief naar de leden. ALPY vzw promoot eveneens publicaties van haar partnerorganisaties zoals bv. de publicaties van AltiplanoBooks in Gent. Daarnaast plaatst ALPY organisaties en bergbewoners in de kijker via de publicatie van interviews.

ALPY maakt ook eigen publicaties en artikels in het kader van haar projectwerking en sensibilisatie-acties. De publicaties worden hieronder en in onze winkel vermeld. De al dan niet wetenschappelijke artikels die door de ALPY medewerkers of partners werden geschreven zijn enkel via een paswoord toegankelijk. Dit paswoord wordt verkregen bij een ALPY lidmaatschap. Ook extra informatie zoals een adresbestand is enkel toegankelijk voor leden.

ALPY DOSSIER Ontvolking en Herbevolking in de bergen: Deel 1 De vallei van Rio Susia

Redactieverantwoordelijke: Séverine Baert ALPY vzw Cover: Ontwerp: Helen Yirga, Fotografen: van boven naar onder, van links naar rechts: Jorge Ruiz del Olmo, Fina Perez, Manuel Francos García

In deze publicatie krijg je in een eerste deel algemene informatie bij het fenomeen ontvolking en herbevolking in de Spaanse Pyreneeën en meer specifiek in de streek Sobrarbe. In het tweede gedeelte volgt een korte toelichting over het project van ALPY met betrekking tot verzonken dorpen. En het laatste deel gaat dieper in op de vallei van Río Susía en de fotografen die deelnamen aan de expositie over de oevers van Susía.

Bestellen via alpyvzw@telenet.be

ALPY DOSSIER landbouw: Smaken uit de bergen Deel 1: Zuid-Tirol

Redactieverantwoordelijke: Séverine Baert Redactiemedewerkers: Biem van Hoften, Carli Cooreman Vormgeving: Helen Yirga

In deze publicatie krijg je in een algemeen gedeelte een omschrijving van het begrip bergproducten en een toelichting bij het Europees Charter voor bergproducten. In het specifiek gedeelte wordt ingegaan op bergproducten uit Zuid-Tirol, het thema van het eerste smaakatelier dat ALPY organiseert.

Bestellen via alpyvzw@telenet.be

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s