Medewerkers

ALPY heeft geen bezoldigd personeel, maar een fantastisch team van vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor natuur en cultuur in de bergen.

Wij zijn steeds bereid te investeren in vrijwilligers en stagiaires. Neem contact op met de dagelijks bestuurder indien u interesse heeft.

Algemene Vergadering

Baert Gilbert, Baert Séverine, Baert Roseline, Helen Yirga

Als partner kan u steeds stemrecht vragen in de Algemene Vergadering. Richt uw verzoek per mail of per brief aan de Raad van Bestuur.

Raad van bestuur

Séverine Baert

Séverine Baert is geboren in 1979, studeerde aan de Hogeschool Gent en de Universiteit Gent. Ze behaalde er een diploma maatschappelijk werk en licentiate in de vergelijkende cultuurwetenschappen. Ze woonde een half jaar in Barcelona, maar haar thuis is in Gent. Na een jaar tewerkstelling in de bio-ecologische sector in Antwerpen ging ze aan de slag bij de overheid in Brussel, eerst als maatschappelijk assistent, nadien als beleidsmedewerker bij het departement plattelandsontwikkeling. Sinds 2010 is ze bestuurder van de Vereniging zonder winstoogmerk Alpen en Pyreneeën, Ontdekken en Ondersteunen (Alpy vzw).

Roseline Baert

Roseline Baert is geboren in 1982 in Gent. Ze heeft een hart voor dieren, bergen en lekker eten. Haar droom van een rechtvaardige samenleving leidde haar naar de studies criminologische wetenschappen die ze met succes beëindigde. Ze bleef nog twee jaar extra aan de Universiteit Gent en behaalde een licentiaatsdiploma in de vergelijkende cultuurwetenschappen. Na haar studies kon ze onmiddellijk aan de slag bij een dierenrechtenorganisatie. Vandaag werkt ze voor de federale overheid en is ze medebestuurder van de Vereniging zonder winstoogmerk Alpen en Pyreneeën, Ontdekken en Ondersteunen (Alpy vzw).

Vertalers Spaans-Nederlands

Nathalie Verschelden
Nathalie is geboren in Sint-Niklaas en studeerde af als Master in het vertalen Nederlands, Duits en Spaans aan de Universiteit Gent. Momenteel volgt ze nog de specifieke lerarenopleiding (SLO) in Gent. Sinds januari 2017 is ze vrijwillig vertaler voor ALPY vzw, omdat ze erg graag met talen bezig is en graag op vakantie gaat in de bergen. Verder doet ze aan wielrennen (nationale en internationale competitie), speelt ze muziek en heeft ze veel interesse voor gezonde voeding.

Chantal Petit

Chantal is Nederlandse en woont sinds 2000 met haar echtgenoot en twee kinderen in België. Zij heeft gewerkt als beleidsmedewerker in de medische sector, maar is vanwege haar grote belangstelling voor de Spaans taal en de Spaanstalige wereld met een carrière als vertaler Spaans gestart en vertaalt sinds juli 2011 vrijwillig voor ALPY vzw.

Ilse Van den Bossche

Ilse is geboren in Mechelen en studeerde vertaler tolk aan Marie Haps en later aan de Vlaamse Economische Hogeschool. Ze woont en werkt reeds meer dan 20 jaren in Brussel. Als fervent wandelaar en jogger onderschrijft ze de visie van ALPY vzw. Sinds juli 2011 is zij vrijwillig vertaler Nederlands-Spaans voor ALPY vzw.

María José Fuster

María José Fuster is geboren in Campo, in de Aragonese Pyreneeën. Als historica en experte in de genealogie werkte ze in Brussel voor de vereniging Amigos de Aragon. Sinds kort woont zij terug in haar thuisland en helpt ze ALPY vzw op vrijwillige basis met verificatie van de Spaanse vertalingen.

Vertalers Frans-Nederlands

Stephanie Lesaffer

Stephanie is geboren in Menen maar woont sinds 2007 in Noord-Frankrijk en verblijft twee tot drie maanden per jaar in Italië. Ze werkt als freelance vertaalster Engels, Frans, Italiaans – Nederlands en is ook vrijwillig vertaalster voor ALPY vzw.

Nina Oosterwoud

Nina Oosterwoud van Texts-tone helpt ons vanuit de Franse Alpen met vertalingen Engels-Nederlands en Frans-Nederlands.

Christeline DE WOLF

Christeline is geboren in 1979 in Charleroi (België). Als sociologe geeft ze les in geografie en sociale wetenschappen. Respect voor de natuur en het delen van culturele elementen zijn de waarden die haar aan het hart liggen. Ze verifieert sinds april 2011 de Franse vertalingen van ALPY vzw.

Vertalers Italiaans-Nederlands

Kristel van Kuijen

Kristel van Kuijen is Nederlandse. Ze heeft Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd in Utrecht en is in 1995 afgestudeerd op het thema taalgebruik met betrekking tot immigratie. Omdat ze veel plezier heeft in vertalen, en thema’s als rechtvaardigheid, natuur en cultuur belangrijk voor haar zijn, doet ze voor ALPY vzw vertaalwerk Italiaans.

Leen De Rechter

Leen De Rechter is geboren in België, maar verhuisde in 2013 naar de Italiaanse bergen. Als vertaler-tolk verifieert zij voor ALPY vzw de vertalingen Nederlands-Italiaans.

Vertalers Engels-Nederlands

Natasja Van Goethem

Natasja is trots inwoner van het koninkrijk van chocolade, frietjes en bier. Een pur sang levensgenieter met een liefde voor dier en natuur en een passie voor taal, cultuur, reizen en marathons. In 2008 besloot ze het thuisland in te ruilen voor Beijing, China, om zich te verdiepen in de Chinese taal en leefwereld en om uitgebreid kennis te maken met een van de oudste beschavingen ter wereld. Zeven jaar en talloze reisdagboeken en onvergetelijke herinneringen later heeft ze de weg terug naar huis gevonden en vestigt ze zich als vertaler. Vertalen is in haar ogen geen job maar eerder een privilege – een kans om kennis te verspreiden buiten de grenzen van één taal. Sinds 2016 zet Natasja haar talenkennis in voor ALPY vzw.

An Gryson

An is geboren in Brugge en Slavistiek en Vergelijkende Moderne letterkunde gestudeerd in Gent. Ze bracht veel tijd door in de natuur dankzij een work & travel gedaan in Canada. Om haar passie voor taal en natuur te combineren, zet An zich vrijwillig in voor Alpy vzw met vertaalwerk Engels-Nederlands en Duits-Nederlands.

Vertalers Duits-Nederlands

Deborah Wolffers

Debbie Wolffers is geboren in Nederland en afgestudeerd als Master Vertaler Engels-Duits in Brussel. Sinds september 2014 is ze vrijwillig vertaler bij ALPY vzw.

Frederik Bossee

Frederik Bossee studeerde als vertaler Duits – Spaans aan de Hogeschool  Gent af. Sinds 2013 vertaalt hij als vrijwilliger voor ALPY vzw teksten van  en naar het Duits.

Jelke Segers

Jelke is afgestudeerd als vertaler-tolk in Leuven en zet zich in haar vrije tijd in als vrijwillig vertaler Duits-Nederlands en Frans-Nederlands bij verschillende sociale en culturele organisaties, waaronder ook ALPY.

Sven Schütt

Sven is een Duitser geboren in Nederland en in België sinds 1989. Hij reisde op zijn manier rond de meren in de Alpen. Hij helpt ALPY vzw met vertalingen Nederlands-Duits.

Grafisch vormgevers

Ineke de Wit

Ineke behaalde een diploma Master Meertalige Communicatie en een diploma Crossmedia-Ontwerp in Gent. Sinds 2014 zet ze haar talenten in als vrijwillig grafisch vormgever bij ALPY vzw.

Helen Yirga

Helen is geboren in Ethopië en behaalde een diploma grafisch ontwerp aan de universiteit van Dubai. In 2011 kwam ze als vrijwilliger in dienst bij ALPY vzw waar ze de covers van publicaties, tentoonstellingspanelen en affiches heeft ontworpen. In 2012 behaalde ze in België het diploma grafisch ontwerp en webdesign. Sinds 2015 is Helen ook lid van de Algemene Vergadering en vrijwillig projectmedewerker.

Paul Corthouts

Pol kwam na 10 jaar tewerkstelling als ergotherapeut en hobbyfotograaf in contact met regisseur Armando Acosta (1985). Drie jaar later werd hij cameraman voor de langspeelfilm: ‘Romeo – Juliet’. Daarna maakte hij reportages o.a. in Indië, Kenya (“Hope” op Canvas uitgezonden), commercials (Smirnof) en trailers. Hij was cameraman-monteur voor televisie in 1994 en in 1999 begon hij als cineast bij de Vlaamse overheid. Hier maakt hij jaarlijks een 23-tal videoproducties. ALPY vzw doet regelmatig beroep op zijn kennis van fotografie en film.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s