BERGPRODUCTEN

Eén van de doelstellingen van ALPY vzw is het verspreiden van elementen van de traditionele bergcultuur, in het bijzonder de biologische, artistieke en ambachtelijke producten.

Maar wat zijn bergrproducten? Onder bergproducten verstaan wij producten die vervaardigd zijn in de bergen en er desgevallend ook verwerkt zijn. Het gaat om een diversiteit van melkproducten, vlees, fruit, olie, gebak, water, medicinale planten enz. Ze hebben specifieke kenmerken omwille van de omgeving waarin ze vervaardigd werden, de kwaliteit van de natuurlijke bronnen die gebruikt werden en de techniek en traditionele methodes die gebruikt werden tijdens het verwerkingsproces. Deze productieomstandigheden vertalen zich in een eigen kwaliteit van smaak, aroma’s, kleur en textuur. Voor consumenten vormen de bergen een beeld van puurheid en traditie. Bergproducten worden beschouwd als producten die bijdragen aan het milieu en de lokale economie, aan de cultuur en het onderhoud van de waardevolle landschappen. Door deze producten te promoten wenst ALPY dan ook lokale economieën te ondersteunen met leefbare bergregio’s en een duurzame samenleving als doel.

Meer informatie vind je terug in het Europees Charter voor Kwaliteitsproducten, in de rubriek smaakateliers en in onze publicatie.

Hieronder vind je informatie over de producten uit de Alpen die je bij ALPY kan bestellen. Alle producten zijn afkomstig uit familielandbouw en worden op een verantwoorde wijze naar België gehaald. De meeste producten bevatten een kwaliteitslabel of biolabel. Bestellen kan online of door dit bestelformulier.

Via ALPY kan je ook producten uit de Pyreneeën aankopen, maar dit aanbod is momenteel beperkt omwille van onvoldoende onderzoek en betrouwbaarheid betreffende het biologische en artisanale aspect.

Marmelades en Honing

Tiroler Edle ‘Alpenkaramell’
Tiroler Edle ‘Alpenkaramell’ is een fijne, zoetzure en romige melkconfituur met een beetje berghoning uit het natuurpark Kaunergrat en streekboter. Ambachtelijk gemaakt met: – gekaramelliseerde suiker – warme verse melk van een Tiroolse koe, de ‘Graukuh’ – wat berghoning uit het natuurpark Kaunergrat – streekboter – natuurlijke vanille – een klein snufje zout om het geheel af te kruiden. De romige melkconfituur past zowel bij seizoensfruit als bij ijs of yoghurt en dankzij de consistente structuur kunt u ze bovendien perfect op brood, gebak, wafels of pannenkoeken smeren. Extra tip voor de genieters: een klein toefje in de espresso geeft uw koffie een heel bijzondere smaak. Inhoud: 200 g glas. Ingrediënten: suiker, verse melk van de Tiroolse ‘Graukuh’, honing, boter, natuurlijke vanille, zout. Goed roeren voor gebruik. Kan sporen van noten bevatten. 

Berghonig 1.205 m Tirol
Tiroolse berghoning is donker van kleur, aromatisch van smaak en zeer delicaat van geur. De bijenkorven staan op een hoogte van 1.205 m boven de zeespiegel in de Tiroolse Alpen. De bijen halen de grondstoffen voor deze verrukkelijke honing uit de uitermate veelzijdige flora in de afgelegen bergstreken in Tirol. De goudbruine berghoning kunt u perfect op alle soorten brood smeren of gebruiken om gebak, ontbijtkoek of vruchtenbrood mee te zoeten. Inhoud: 250 g. ALPY verkoopt berghoning van de imker Schöpf uit Tirol. De imkerij bestaat uit 150 à 160 volkeren in bijenkorven op 900 m hoogte en meer. Hier doet de lente meestal pas eind april, begin mei haar intrede. Ook voor de bijen is de lange winter in de Alpen elk jaar opnieuw een beproeving. De winterzit, de hevige vorst en de sneeuw voorkomen dat er vroeg een broednest wordt gevormd. Meestal komt de lente van dag op dag met een onwaarschijnlijke kracht en intensiteit en gaat ze even snel over in de zomer. De bijen hebben maar weinig tijd om zich op hun werk te storten. Daarom is het heel belangrijk om hoog in de Alpen sterke volkeren te kweken, anders blijft er geen honing meer over. Daartegenover staat dat de hoogte een goede bescherming biedt tegen bijenziekten. Op de vrije bergweides groeien immers vele geneeskrachtige kruiden, die door de bijen meegebracht worden en hen gezond houden. Deze kruiden smaken ook in onze berghoning door. Hij is donker van kleur en aromatisch van smaak.

Chocolade & Fruit

Schokolade Almrosenhonig
Fijne chocolade van de Tiroler Edle met alpenrozenhoning. De bijen in het natuurpark Kaunergrat verzamelen de honing in de korte bloeitijd van de alpenrozen. De fondant chocolade is een specialiteit, meer een praline dan echt chocolade. De Tiroler Edle bevat geen kunstmatige bewaarmiddelen. De verrukkelijke melk van de Grauvieh, de typisch Zuid-Tiroolse runderen, symbool voor de traditionele economie in de aan weer en wind blootgestelde alpengebieden vormt samen met de hoogwaardige cacao uit de beste plantages ter wereld een perfect trio met de abrikozen uit Zuid-Tirol. Couverture: cacao min. 20%, suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, lecithine, natuurlijke vanille Vulling: 23% slagroom van Grauvieh-melk, 20% alpenrozenhoning, balsamicoazijn, natuurlijke vanille Inhoud 50 g 

Schokolade Heublumen
Het kruidige geurenpalet van de hooibloemen in het Unkener Heutal wordt gevormd door een honderdtal verschillende kruiden. Ze groeien op een hoogte van om en bij de 1000 meter boven zeeniveau en worden met de hand gemaaid. Daar alleen vindt men het typische aroma dat de bijzondere smaak geeft aan deze delicatesse: een witte ganache gevuld met hooibloemen en omhuld door de fijnste volle melkchocolade. De ‘Berglegenden’ chocolade slaat een culinaire brug tussen fijne chocolade en typische alpenproducten. Hooibloemen uit het Unkener Hetual en de Salzburger Almsommer, appelmunt van landbouwers uit Unken en Gries, tijm uit de droge almen van het Saalachtal of sparrenhars uit inheemse bossen, het krijgt allemaal een delicaat chocoladejasje. De gevulde chocolade ‘Zirbenbrand’ staat garant voor puur genot. De ‘Berglegenden’ chocolade wordt gemaakt met producten van onder meer de meervoudig geprezen schnapsbranderij van Siegried Herzog uit Saalfelden en Johann en Barbara Haider van de kruidenboerderij Lutzbauer in Unken. Ook de lokale vereniging voor traditionele Europese geneeskunde draagt haar steentje bij, zij helpt bij de selectie van geneeskrachtige kruiden. Ingrediënten: rietsuiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, room, maïsstrooppoeder, hooibloemen; emulgator sojalecithine; cacao min. 36%. Verpakking: 100 g

Schokolade Preiselbeere 2.010 m
De ‘Preiselbeere’ chocolade is heel bijzonder. De veenbessen voor de vulling groeien in het wild op minstens 2000 meter hoogte op de almen van het Ötztal en zijn niet gemakkelijk te bereiken. Maar net daarom smaken ze zo goed. De zuivere berglucht, het hoopalpiene klimaat en de ambachtelijke vervaardiging maken de chocolade met veenbessen tot een waar culinair genot. Voeg daar nog eens de verrukkelijke verse melk van het Tiroolse Grauvieh aan toe en het resultaat is een edele delicatesse. De ‘Preiselbeere’ chocolade bevat geen kunstmatige bewaarmiddelen. De verrukkelijke melk van de Grauvieh, de typisch Zuid-Tiroolse runderen, symbool voor de traditionele economie in de aan weer en wind blootgestelde alpengebieden vormt samen met de hoogwaardige cacao uit de beste plantages ter wereld een perfect trio met de handgeplukte bessen. Couverture: cacao min. 60%, cacaomassa, suiker, cacaoboter, lecithine, volle melkpoeder Vulling: 18% slagroom 7% veenbes-honinglikeur, veenbessen, fructose- en glucosestroop, natuurlijke vanille. Verpakking: 50 g

Schokolade Vogelbeerbrand
De ‘Berglegenden’ chocolade slaat een culinaire brug tussen fijne chocolade en typische alpenproducten. Hooibloemen uit het Unkener Hetual en de Salzburger Almsommer, appelmunt van landbouwers uit Unken en Gries, tijm uit de droge almen van het Saalachtal of sparrenhars uit inheemse bossen, het krijgt allemaal een delicaat chocoladejasje. De gevulde chocolade ‘Zirbenbrand’ staat garant voor puur genot. Lijsterbessen kennen een lange traditie in de Europese mythologie en folklore. Ze stonden bekend als magische bomen die geluk brachten en voor onheil hoedden. Voor de Kelten waren het levensbomen en al wie geboren werd in de periode van de lijsterbes werd levensvreugde en een groot aanpassingsvermogen in moeilijke tijden toegeschreven. Aangezien een rijke oogst maar om de drie jaar voorkomt, is de lijsterbes een kostbare delicatesse, met een intensief aroma en een licht zure smaak. De ‘Berglegenden’ chocolade wordt gemaakt met producten van onder meer de meervoudig geprezen schnapsbranderij van Siegried Herzog uit Saalfelden en Johann en Barbara Haider van de kruidenboerderij Lutzbauer in Unken. Ook de lokale vereniging voor traditionele Europese geneeskunde draagt haar steentje bij, zij helpt bij de selectie van geneeskrachtige kruiden. Ingrediënten: rietsuiker, cacaoboter, volle melkpoeder, room, lijsterbesbrandewijn; emulgator sojalecithine; cacao min. 29%. Verpakking: 100 g

Appel

Wist u dat één op de tien Europese appels afkomstig is uit Zuid-Tirol? Met 18000 hectares is Zuid-Tirol de grootste gesloten appel-producerende regio in Europa. 8000 Zuid-Tiroolse families doen aan appelcultivatie, met elk ongeveer 2,5 tot 3 hectares. Het milde klimaat, de vruchtbare grond en de tot wel 300 zonnige dagen per jaar toveren prachtige blosjes op de Zuid-Tiroolse appels BGA. De afkorting BGA staat voor “Beschermde Geografische Aanduiding” en geeft u de garantie van gecontroleerde kwaliteit. Het drogen van vruchten is één van de oudste en natuurlijkste bewaarmethodes. Ons gedroogd fruit is onbehandeld en zonder toegevoegde stoffen. De vruchten werden na het snijden langzaam gedroogd waarbij het water uit de vrucht werd onttrokken. Het vruchtsuiker, de mineralen, vitamines, smaak en aroma zijn behouden. Inhoud: 50g of 100 g

Brood- & bakkerijproducten

Vinschgerl Paarl         
Vinschgerl Paarl is het traditionele brood uit Vinschgau in het Westen van Zuid-Tirol. De Zuid-Tiroolse traditie van Turks brood bakken gaat reeds lang terug. Op de boerderij was er immers enkel vers brood wanneer er gebakken werd. Dat nam toen echter zo veel tijd in beslag dat men maar om de drie maanden bakte. De rest van de tijd at men gedroogd brood dat in speciale rekken werd bewaard. Tip: Stop het Vinschgerl Paarl voor de maaltijd 3 à 5 minuutjes in de oven op 200 graden. Inhoud: 2 stuks, 300 g. Ingrediënten: 60% roggebrood, 25% volkoren speltmeel, water, kristalzout, gist, venkel, karwijzaad, broodklaver

Schüttelbrot
Zuid-Tirools Schüttelbrot, gemaakt van het beste graan, handgekneed en gebakken volgens traditionele recepten. Door de eeuwen heen ontstonden streekgebonden soorten brood zoals ons Schüttelbrot, een fijne mengeling van rogge en tarwe met een frisse smaak. Met biologische ingrediënten zoals venkel en karwijzaad. Het echte Schüttelbrot uit Zuid-Tirol is bijna één en al korst, zeer knapperig en wordt geserveerd bij spek, rookworst, kaas en wijn of wordt als aperitiefhapje opgediend. De bakkersgezellen van de Ultner Bäckerei beheersen als geen ander het vakmanschap om het deeg op houten planken te kneden. Daarbij blijft steeds wat bloem achter op de onderkant, het teken van ambachtelijk vakmanschap, in tegenstelling tot industrieel gebakken broden met een laagje olie aan de onderkant. Schüttelbrot bevat geen bewaarmiddelen,noch smaakversterkers. Ingrediënten: roggemeel type 997, tarwemeel type 550, tarwezemelen, gist, kristalzout, venkel, broodklaver. Alle ingrediënten zijn afkomstig van gecontroleerde bioteelt.

Panettone klein
Panettone in een Italiaanse specialiteit die traditioneel in de kerstperiode wordt gegeten. Het heeft de vorm van een koepel of een hoge cylinder en wordt in schijfjes geserveerd. Daarbij drinkt men zoete wijn, warme punch of espresso. Inhoud: 320 g. In bakkerij ‘Ultner Brot’ wordt de panettone nog volledig volgens de traditie gemaakt. Bakker Schwienbacher gebruikt een zogenaamde ‘Pasta Madre’, een soort tarwezuurdesem. Dat is de basis waarop elke Italiaanse panettonefamilie haar magie loslaat. Elke familie heeft daarbij zo haar trucjes. Bakker Schwienbacher leerde de kneepjes van het vak van een Italiaanse panettonebakker. De ‘Madre’ op traditionele wijze bereiden is immers veel werk en vereist veel bekwaamheid en eraring. Gedurende enkele weken wordt van een klein beetje bloem en water en een bacteriedrager zoals honing of druivensap een tarwezuurdesem met een enorme gistkracht gemaakt. Wanneer het deeg bijna klaar is, worden gekonfijt fruit en rozijnen toegevoegd. Daarna krijgt het deeg een welbepaalde vorm, snijdt men een kruis op de bovenkant en wordt het in een speciale oven gebakken. Ten slotte moet de panettone ca. 12 uur afkoelen. Ingrediënten: Panettone: tarwemeel type 00, boter, rietsuiker, eigeel, honing, gekonfijt fruit 20%, vanille. Glazuur: rietsuiker, hazelnoten, eiwit. Koel, droog en uit de zon bewaren.

Herrenfutter Cantuccini
Herrenfutter (letterlijk: herenvoer) is een klassieke cantuccini, maar volgens het recept van de bakkerij Ultner Brot gemaakt. Natuurlijk afkomstig van Zuid-Tiroolse bioteelt. Herrenfutter ‘Cantuccini’ is een fijn en krokant tussendoortje met noten, ook voor dames. De lichte cantuccini smaken zacht in vergelijking met de klassieke versie. Alle ingrediënten zijn afkomstig van gecontroleerde bioteelt: tarwemeel type 00, hazelnoten, sultanarozijnen, eieren, rietsuiker, boter, vanille, kristalzout. Inhoud: 175 g

Herrenfutter Schoko
Alle ingrediënten zijn afkomstig van gecontroleerde bioteelt: tarwemeel type 00, hazelnoten, eieren, rietsuiker, boter, cacaopoeder, vanille, kristalzout, bakpoeder. Inhoud: 175 g

Lebkuchen Weihnachtsstiefel
Peperkoeken kerstsok met chocoladeglazuur en kleurrijke suikerrand. Een prachtig kerstgeschenk. Inhoud: ca. 70 g. Herr Gandl hecht veel waarde aan traditie en kwaliteitsvol vakmanschap. Zijn producten worden één voor één volgens een oud, generaties lang overgeleverd familierecept ambachtelijk gemaakt. Daarvoor gebruikt hij enkel de beste, natuurlijke grondstoffen. Zachtjes geroosterde hazelnoten en een zorgvuldig geheim gehouden mengeling van oosterse kruiden. Zijn producten bevatten geen kunstmatige aroma’s, noch bewaarmiddelen. Alle ingrediënten worden door een meesterhand verwerkt, wat een topproduct oplevert en dat proeft u. Peperkoek is natuurlijk het lekkerst wanneer hij vers is. Bewaar hem daarom altijd goed verpakt op een koele plaats (16 à 18 °C) en bij een luchtvochtigheid van ca. 65%. Zo behoudt hij tot acht weken lang zijn vol aroma en blijft hij zacht en smeuïg. Een blikken doos of een kistje is ideaal om hem in te bewaren. Een nuttige tip, mocht hij toch hard geworden zijn: leg hem samen met een paar verse appelschijfjes in een gesloten pot. Wikkel de pot daarna in plastiekfolie en plak met plakband dicht. Laat dit zo enkele dagen staan, zodat de peperkoek het vocht van de appelschijfjes kan opnemen. Maar let op! Laat hem niet te lang liggen, anders ontstaat er schimmel. Peperkoeken sok met suikerparels. Ingrediënten: honing, tarwemeel, roggemeel, rietsuiker, eieren, amandelen, dadels, vijgen, invertsuiker, peperkoekkruiden, ammonium, kaliumcarbonaat, citroenzeste. Couverture. Nonpareils (kleurrijke suikerparels)

Südtiroler Zelten klein
De oorspronkelijk uit Zuid-Tirol stammende Bio Zelten wordt op traditionele wijze gebakken. Het wordt traditiegetrouw rond Kerstmis gegeten, wanneer de velden en de weiden onder een dikke laag sneeuw liggen en de boeren het rustiger aan doen. Met de lange winter in het vooruitzicht genieten ze van de kerstige boerenspecialiteit. De geur van kaneel en kruidnagel hangt boven het houtvuur. De boerin verwent haar gasten met kerststollen, peperkoek, glühwein en Zelten, het typische kerstgebak in Zuid-Tirol, een verfijnde versie van vruchtenbrood. Het precieze recept, de trots van elke (banket)bakkersfamilie wordt zorgvuldig achter slot en grendel bewaard. Het is niet anders bij Herr Schwienbacher van Ultner Bäckerei. Aan de ingrediënten kon men vroeger zien hoe welvarend een streek was. Proef een Zelten, een delicatesse uit de Alpen, en u vertoeft als bij toverslag in de kerstsfeer! Inhoud: 200 g. Ingrediënten: sultanarozijnen, vijgen, roggemeel, tarwemeel type 0, amandelen, sukade, hazelnoten, walnoten, biohoning, rum, kruiden.

Lebkuchen Hänsel + Gretl
De sprookjesfiguren Hans en Grietje op een pakje peperkoek, typische kerstgebak in Salzburgerland in de Oostenrijkse Alpen. “Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?…” Begin 19e eeuw schreven de gebroeders Grimm het beroemde sprookje over Hans en Grietje. Iedereen kent het wel: broer en zus lopen verloren in het bos en vinden plotseling het aanlokkelijke knabbelhuisje… Herr Gandl maakt ze zelf. Hij hecht veel waarde aan traditie en ambachtelijk vakmanschap. Zijn producten worden één voor één volgens een oud, generaties lang overgeleverd familierecept ambachtelijk gemaakt. Daarvoor gebruikt hij enkel de beste, natuurlijke grondstoffen. Zachtjes geroosterde hazelnoten en een zorgvuldig geheim gehouden mengeling van oosterse kruiden. Zijn producten bevatten geen kunstmatige aroma’s, noch bewaarmiddelen. Alle ingrediënten worden door een meesterhand verwerkt, wat een topproduct oplevert en dat proeft u. Peperkoek is natuurlijk het lekkerst wanneer hij vers is. Bewaar hem daarom altijd goed verpakt op een koele plaats (16 à 18 °C) en bij een luchtvochtigheid van ca. 65%. Zo behoudt hij tot acht weken lang zijn vol aroma en blijft hij zacht en smeuïg. Een blikken doos of een kistje is ideaal om hem in te bewaren. Een nuttige tip, mocht hij toch hard geworden zijn: leg hem samen met een paar verse appelschijfjes in een gesloten pot. Wikkel de pot daarna in plastiekfolie en plak met plakband dicht. Laat dit zo enkele dagen staan, zodat de peperkoek het vocht van de appelschijfjes kan opnemen. Maar let op! Laat hem niet te lang liggen, anders ontstaat er schimmel. Ingrediënten: honing, tarwemeel, roggemeel, rietsuiker, eieren, amandelen, dadels, vijgen, invertsuiker, peperkoekkruiden, ammonium, kaliumcarbonaat, citroenzeste. Couverture. De afbeeldingen van Hans en Grietje zijn niet geschikt om op te eten!

Pasta

Schüttelbrot Nudeln
Schüttelbrot Bandnudeln van de 3 topchefs H. Bachmann, G. Wieser en H. Gasteiger. Ze passen perfect bij groenten, champignons, vis, kaas, spek of kool. De noedels zijn gemaakt met de fijnste ingrediënten, hoofdzakelijk uit eigen kweek, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen en staan garant voor verrukkelijke smaken en genot. Zo kookt Zuid-Tirol: op de achterzijde van de verpakking vindt u recepten. De vreemde noedels van Erich Gruber worden in Aldein op een hoogte van 1.200 meter gemaakt. Hij was de eerste producent in Italië die de licentie verkreeg om verse eieren te gebruiken voor zijn noedels. Sindsdien lopen er hoog in de Zuid-Tiroolse Alpen gelukkige scharrelkippen rond. Dat hij vandaag de dag in plaats van de verplichte zeven verse eieren zo maar eventjes twaalf eieren gebruikt en ze met de hand openslaat, is te wijten aan zijn drang naar perfectie. Inhoud: 330 g verpakking. Ingrediënten: durum tarwegriesmeel, tarwemeel, gemalen Schüttelbrot (roggemeel, zuurdesem, gist, zout, karwijzaad, venkel, moutmeel, kruiden), verse scharreleieren, water.

Nudeln Lagrein
Deze noedels ‘Ondonelle Lagrein’ van Erich Gruber werden met het inheemse, Zuid-Tiroolse druivenras ‘Lagrein’ verfijnd. Op de achterzijde van de verpakking vindt u recepten. Zuid-Tirol is een van de oudste wijnbouwstreken in de Duitstalige wereld. Van meer dan 20 soorten druivenrassen worden kwalitatief hoogstaande rode en witte wijnen gemaakt. De drie belangrijkste druivenrassen zijn Vernatsch, Lagrein en Gewürztraminer. In de Ondonelle, die door Erich Gruber in de Zuid-Tiroolse bergen wordt gemaakt, zit 29% Lagrein verwerkt. Hij was de eerste producent in Italië die de licentie verkreeg om verse eieren te gebruiken voor zijn noedels. Sindsdien lopen er hoog in de Zuid-Tiroolse Alpen gelukkige scharrelkippen rond. Dat hij vandaag de dag in plaats van de verplichte zeven verse eieren zo maar eventjes twaalf eieren gebruikt en ze met de hand openslaat, is te wijten aan zijn drang naar perfectie. De Ondonelle Gewürztraminer en Lagrein bevatten de respectieve wijnen, uit Zuid-Tirol natuurlijk. Inhoud: 330 g verpakking. Ingrediënten: durum tarwegriesmeel, kamutmeel, 29% Lagrein.

Specknudeln
De speknoedels van het Eggerhof in Zuid-Tirol smaken heerlijk bij wild en rundsvlees of in de pan met kalfsvlees en ui. De deegwaren zijn het ambachtelijke werk van Erich Gruber uit Aldein. Inhoud: 330g Deze Zuid-Tiroolse bandnoedels met gerookt spek kunt u ook perfect als volgt serveren: – gebakken in boter en kaas, bv. onze typische sterke Almkäse – bij witte of groene apserges – met de voor Zuid-Tirol typische grijze kaas en bruine boter. De bereiding is simpel: breng twee tot drie liter zout water aan de kook, doe de speknoedels erin en roer goed om. Laat ze koken tot ze beetgaar zijn (ca. 8 minuten). Giet het water af, smelt wat boter in een pan en doe de speknoedels erbij. Kruid goed af met peper en zout, strooi wat kaas erover en smullen maar! Inhoud: durum tarwegriesmeel, tarwemeel, speksnippers, verse scharreleieren, water, rozemarijn, peterselie, rookaroma

Steinpilznudeln
De fijne Steinpilznudeln worden gemaakt van durum tarwegriesmeel, water en gedroogd eekhoorntjesbrood. Het droogproces van het eekhoorntjesbrood is het geheim achter deze ambachtelijk gemaakte noedels uit het Eggerhof in Zuid-Tirol. Inhoud: 330 g. Bak ze in goede boeter, werk af met geraspte kaas en klaar is Kees. Door de heerlijke smaak van de kruiding zijn de noedels ook zonder saus zeer lekker. Bereiding: breng ca. drie liter zout water (twee eetlepels grof zout) aan de kook, doe de noedels erin en roer goed om. Laat de pasta ongeveer 7 minuten koken tot ze beetgaar is. Giet het water af, smelt wat boter in een pan en doe de Zuid-Tiroolse bandnoedels van eekhoorntjesbrood erbij. Kruid ten slotte goed af met peper en zout. alpenweit wenst u smakelijk eten! Ingrediënten: durum tarwegriesmeel, verse scharreleieren, water, eekhoorntjesbrood en peterselie.

Thee en Vruchtensap

Appelsap
Troebel appelsap uit Zuid-Tirol is lekker en bevat weinig calorieën. In Zuid-Tirools appelsap zitten alleen met de hand geoogste appels die afkomstig zijn van geïntegreerde of biologische teelt. Het bevat geen toevoegingen, zoals suiker, water of conserveringsstoffen. Troebel appelsap is rijk aan druivensuiker en fructose, mineralen en zouten.

Alpensommer 1.036 m Ötztal
In de Alpensommer vindt u de beste eetbare bloemen in de bergen rond Ötztal. En die bloemen horen op uw bord. De tere bloemblaadjes zijn een ware delicatesse voor fijnproevers. Ze brengen kleur op uw bord en geven gerechten een heerlijke, vernieuwende toets. De aromatische bloemen- en kruidenmengeling verfijnt uw menu, ziet er geweldig uit en doet uw gerechten en drankjes stralen. Vooral bij kaas komen ze helemaal tot hun recht, zowel qua smaak als presentatie. De Alpensommer bloemensalade kunt u op veel manieren bereiden: met marinades, yoghurt-kruidendressing of gemengd met bladsla. Een speciale mix eenjarige zomerbloemen zoals goudsbloemen, kaasjeskruid e.a. De bonte bloemen en het fijne tot kruidige aroma wekken de eetlust. Vanaf het begin van de zomer tot in de herfst worden de tere bloemblaadjes voorzichtig geplukt en zachtjes gedroogd. Ook geschikt als decoratie. De eetbare bloemen zijn onbehandeld en komen van familiebedrijven die aan biologische landbouw doen. Sommige bloemen worden onder gecontroleerde omstandigheden in het wild geplukt. Bloemenmix: kaasjeskruid, bergamotplant, rozen- en vlierblaadjes, korenbloem, duizendblad, goudsbloem. Biologische teelt. Inhoud: 7 g in een clipdoosje

Alpenrose Handgepflückt 1.036
Onze kruidenthees worden op 1036 meter hoogte in het Ötztal handgeplukt en bezitten een intensief, fijn aroma. De prachtige geneeskrachtige kruiden en planten van de familie Schmid gedijen goed op de zonneterrassen van het Ötztal. Hier, op 1036 meter boven de zeespiegel, staan ze wat dichter bij de hemel. Het intensieve zonlicht doet de kruiden schitteren en door de hevige alpenwinden kunnen ze tegen een stootje en worden ze sterk. Kostbare kruiden, die met veel zorg en liefde geoogst worden om deugddoende kruidenthee van te maken. Alpenthee met in het wild groeiende alpenrozen bevat: kruidenthee, handgeplukt, met framboos, appelmunt, melisse, hysop, marjolein, vlier, goudsbloem, in het wild groeiende alpenroos. Inhoud: 20 g verpakking.

Wijnen

Wijnen uit Zuid-Tirol/Alto Adige
Zuid-Tiroolse kwaliteitswijnen hebben een uitstekende internationale reputatie en zijn met talrijke prijzen onderscheiden. Zuid-Tirol is een van de oudste wijnbouwgebieden in het Duitstalige taalgebied. De circa 20 druivensoorten zijn goed voor rode en witte wijnen van topkwaliteit. De drie belangrijkste druivensoorten zijn Vernatsch, Lagrein en Gewürztraminer.

Wijnen uit Piëmonte
Voor wijnen uit Piëmonte werken we samen met Vini Fratelli Ranft.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s