Tentoonstelling

De bergen zijn een bron van natuurlijke en culturele diversiteit die middelen en diensten leveren die essentieel zijn voor de mensheid, dus ook voor ons hier in België! Deze unieke diversiteit wordt echter bedreigd door de klimaatverandering en mondialisatie, maar ook door het gebrek aan investeringen. Berggebieden kunnen nochtans een innoverende functie innemen in het bijzonder op het vlak van duurzame landbouw, duurzame mobiliteit, hernieuwbare energie en duurzaam toerisme.

ALPY vzw is zich hiervan bewust en wil daarom een eigen bijdrage leveren tot duurzame ontwikkeling in de Alpen en de Pyreneeën. In eerste instantie doet ze dit door de niet-bergbewoners bewust te maken van het belang van de bergen voor ons allen. ALPY gelooft in de kracht van zintuigelijke prikkels. Smaken, klanken en beelden zeggen vaak veel meer dan een tekst. De belangrijkste actie die ALPY onderneemt naar de buitenwereld is dan ook de organisatie van tentoonstellingen, filmavonden en voordrachten.

ALPY zoekt elk jaar naar fotografen die bepaalde aspecten van berggemeenschappen in beeld brengt. Door deze fotografie te promoten steken wij een hart onder de riem van fotografen die hun camera als wapen gebruiken om actie te voeren ter bescherming van ons natuurlijk en cultureel patrimonium.

ALPY heeft intussen een netwerk van fotografen die hun materiaal ter beschikking stellen voor sensibiliseringsacties in België. Eén keer per jaar probeert ALPY dan ook aan de hand van een welbepaald thema een eigen expositie uit te werken. Zowel de productiekosten als de promotiekosten van de fotografen worden dan door ALPY gedragen. De exposities zijn tevens ook gelinkt aan de projectwerking van ALPY vzw.

Daarnaast promoot ALPY ook bestaande exposities die duurzame ontwikkeling in de bergen in beeld brengen.

De exposities in België, in de Alpen en Pyreneeën worden in onze nieuwsbrief en op deze website aangekondigd.

De expositie van ALPY kunnen ook gehuurd worden aan 300€ per kwartaal of 1000€ per jaar.

Expositie Spookdorpen in de Pyreneeën: najaar 2012
Expositie Spookdorpen in de Pyreneeën: voorjaar 2012
Expositie De oevers van Susía: najaar 2011

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s