Filmavond

Filmagenda

Catalogus

Onze visie op film

De bergen zijn een bron van natuurlijke en culturele diversiteit die middelen en diensten leveren die essentieel zijn voor de mensheid, dus ook voor ons hier in België! Deze unieke diversiteit wordt echter bedreigd door de klimaatverandering en mondialisatie, maar ook door het gebrek aan investeringen. Berggebieden kunnen nochtans een innoverende functie innemen in het bijzonder op het vlak van duurzame landbouw, duurzame mobiliteit, hernieuwbare energie en duurzaam toerisme.

ALPY vzw is zich hiervan bewust en wil daarom een eigen bijdrage leveren tot duurzame ontwikkeling in de Alpen en de Pyreneeën. In eerste instantie doet ze dit door de niet-bergbewoners bewust te maken van het belang van de bergen voor ons allen. ALPY gelooft in de kracht van zintuigelijke prikkels. Smaken, klanken en beelden zeggen vaak veel meer dan een tekst. De belangrijkste actie die ALPY onderneemt naar de buitenwereld is dan ook de organisatie van tentoonstellingen, filmavonden en voordrachten. Daarnaast ontwerpt en verdeelt de vzw publicaties en audiovisuele producten en heeft ze een eigen projectwerking, bibliotheek en mediatheek.

ALPY zoekt elk jaar naar alternatieve films en documentaires die op lokale filmfestivals in de bergen een bekroning of erkenning behaalden. De onderwerpen zijn zeer divers, maar belichten steeds op de één of andere manier een bepaald aspect van duurzame ontwikkeling in de Alpen of Pyreneeën. Om deze films meer bekendheid te geven sluit ALPY vzw contracten met de auteurs en producenten voor vertoningen in België. Daarnaast blijft ALPY vzw in contact met de regisseur en in sommige gevallen met de personages uit de film. Indien gewenst kan ALPY vzw dan ook vragen beantwoorden na de film.

De vertoningen in België worden in onze nieuwsbrief en op deze website aangekondigd.

Wens je zelf één van deze films te vertonen in jouw bedrijf of organisatie, neem dan contact op met ALPY vzw om de kostprijs te bespreken. De kostprijs wordt aangepast aan uw vraag en kan volgende zaken omvatten: auteursrechten, verzekering, onthaal, catering, inleidende presentatie, aansluitend debat, projectiemateriaal, administratie, communicatie en promotie.

Leden van ALPY vzw kunnen gratis de films huren, echter niet publiek vertonen. Raadpleeg hiervoor de bibliotheekvoorwaarden op onze website.

Bekijk hier onze catalogus.

Historiek van onze filmvoorstellingen

Filmavonden voorjaar 2012.
Filmavonden najaar 2011.
Filmavonden voorjaar 2011.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s