Innovatieprijs voor Bohinj

In de Sloveense stad Bohinj is een traag mobiliteitsnet sedert jaren een prioriteit. Nu heeft ze de EDEN network’s innovation prize gewonnen.

Skibussen en de skitrein, goed onderhouden fietspaden, fietsverhuur en een bezoekerspas die gratis busvervoer aanbiedt – deze en andere duurzame initiatieven brachten de jury ertoe de 2015 EDEN innovation prize in de trage mobiliteitscategorie aan de stad Bohinj in Slovenië toe te kennen. EDEN staat voor “European Destinations of Excellence” en werd in 2008 door de Europese Commissie gesticht om duurzame vormen van toerisme in Europa te promoten. Jaarlijks wordt een wedstrijd georganiseerd om uitstekende reisbestemmingen te erkennen. EDEN is wereldwijd het grootste netwerk voor duurzaam toerisme, het telt meer dan 350 leden van 27 Europese landen. Na Monte Isola in Italië is Bohinj de tweede bestemming in de Alpen die de innovatieprijs gekregen heeft.

Er is een ander netwerk in de Alpen dat zacht toerisme promoot en dit jaar zijn tiende verjaardag viert: “Alpine Pearls”. Toen het van start ging in januari 2006, werden de 17 deelnemende gemeenten en hun startprojecten voor duurzame initiatieven gezien als nieuwigheden. Tegenwoordig is het netwerk een veelgevraagde partner voor coöperatieve bedrijven en toerismeconferenties. “Alpine Pearls” heeft de laatste tien jaar gezorgd voor een nieuwe bewustzijn van duurzaam toerisme in Europa.

ALPY volgt de nieuwe ontwikkelingen betreffende mobiliteit in de Alpen. Iedereen die op een alternatieve manier in de bergen reist kan door het inzenden van een reisverslag trouwens een leuke verrassing ontvangen!

Bron: http://www.cipra.org

Vertaling: An Gryson, ALPY vzw

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s