Biolicious

ALPY neemt dit jaar opnieuw deel aan Biolicious, de consumentenbeurs voor iedereen met een actieve interesse in bio-, eco-, natuurlijke, duurzame en groene producten én een gezonde levensstijl. Bezoekers krijgen er een perfect overzicht van het huidige marktaanbod en de laatste nieuwtjes. Met een uitgebreid programma van kookdemo’s, workshops en lezingen kan iedereen naar eigen interesse zijn dag invullen. Wees er bij op zondag 26 april 2015 in het ICC in Gent van 10 tot 19 uur!

ALPY zal er naast bekende bergproducten (infostand T4) een film voorstellen over biologische landbouw.

“Zwischen Zorn und Zärtlichkeit, Die Geschichte des Biolandbaus in der Schweiz” van Benno Hungerbühler & Thomas Alföldi.

De film “Zwischen Zorn und Zärtlichkeit“ (Tussen woede en tederheid – De geschiedenis van de biologische landbouw in Zwitserland) geeft in 66 minuten een overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van de biologische landbouw in de voorbije 90 jaar. De film is opgevat als documentaire die begint bij de pioniers en eindigt bij de jonge bio-boeren en -boerinnen die vandaag worden opgeleid. Hun uitspraken worden met historisch foto-, en beeldmateriaal geïllustreerd. Het wordt al snel duidelijk dat de mix van discussie, scepsis, overtuiging, inzet, strijdbaarheid en doorzettingsvermogen, of soms ook gewoon het stille werken tegen het vele onbegrip, de biolandbouw in Zwitserland gemaakt heeft tot wat het vandaag is: een beweging die zich tot doel gesteld heeft om volgens bepaalde waarden te handelen om op die manier ecologie, ethiek en economie met elkaar te verbinden.

Inschrijven voor deze film kan tot 24 april 2015 via dit formulier:

De filmvoorstelling gaat door om 16 uur in de Baekelandzaal. Deelname is gratis!

TIP: Met de code BL15ALPY ontvang je een reductiekaart van -2€.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s