Multivision

Op zondag 14 december zijn wij opnieuw van 14 tot 18 uur aanwezig op de reisbeurs Bazaar Mundial in Gent: een dag vol reisverhalen, uitwisseling, heerlijke wereldse hapjes, prachtige foto’s en indrukken. Dit jaar vind je ons op de eerste verdieping in de zalen Anneke E. en Thomas H, waar onze films de achtergrond vormen bij de reisbabbels. De voorstelling is gratis, maar een vrije bijdrage voor onze werking in de Alpen en Pyreneeën is welkom!

For the Alps (Alex Rowbotham) 2012, 23 min., stille film, Duitse/Franse/Italiaanse intertitels
Dit bijzonder audiovisueel product is een eerbetoon aan de diversiteit in de Alpen: landschappen, culturen, levensstijlen en leefgebieden. Het vormt de basis van een dialoog tussen lokale actoren, administraties en bezoekers van beschermde gebieden. De “multivisie” neemt je mee op reis van oost naar west, van noord naar zuid door bewoonde en onbewoonde bergen en laat je achter met een diep gevoel van levensvreugde.

Im Silberlicht der Blüemlisalp (Friedrich Alwin Hutzli) 2010, 70 min., stille film, Duitse intertitels
In de zomer van 1935 maakte Friedrich Alwin Hutzli in opdracht van het toerismekantoor Reichenbach-Kiental deze culturele reclamefilm. Deze stille film is een bijzonder historisch document uit het Berner Oberland die tradities, gebruiken, activiteiten en vandaag verdwenen handwerk presenteert. Pater Hutzli zette zijn kennis over de omgeving en de bevolking om in indrukwekkende beelden die de schoonheid van de dalen, de fauna en flora en de bevolking weergeven. De enige bestaande kopie van de 16-mm-film bevindt zich in Lichtspiel (Kinematek Bern) en kon dankzij een bijdrage uit Fotomotion gerestaureerd en gekpieerd worden. De Berner pianist Christian Henking componeerde en speelde de muzikale begeleiding voor deze nieuwe kopie.

Rond est le monde (Olivier Dekegel) 2013, 41 min., geen tekst
In het gezelschap van een ezelin en een super 8-camera trekt regisseur Olivier Dekegel door de natuur: Corsica, de Cevennen of de Pyreneeën. Het grofkorrelige resultaat is in niets te vergelijken met toeristische plaatjes. Geïnspireerd door het Zonnelied van Franciscus van Assisi.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s