Van het land op het bord – Dag van Moeder Aarde

De voorbije weekends (6, 7 en 14 december) werden in Morillo de Tou gastronomische workshops gehouden. De workshops pasten in het gastronomisch promotieplan van Sobrarbe en vielen samen met de jaarlijkse festiviteit van Slow Food: de Dag van Moeder Aarde. Morillo de Tou heeft deze gastronomische workshops georganiseerd met een brede en interessante waaier aan activiteiten. Zo waren er begeleide bezoeken aan landbouw- en veeteeltbedrijven, rondetafelgesprekken, degustaties van verschillende producten, en menu’s met ecologische en traditionele producten van Sobrarbe.

“De gastronomie met lokale producten is een onderscheidende factor in het aanbod van kwaliteit aan toeristen in het meest natuurlijke gebied van de Pyreneeën. Ook is het een basiselement in de duurzame rurale ontwikkeling in de meest ontvolkte regio.” Met deze argumenten richtte Morillo de Tou de aandacht op de lokale gastronomie.

Met hulp van het toeristisch bureau van Aragón en in samenwerking met de Regio Sobrarbe steunden deze workshops het project voor ecologische landbouw “de Landbouwstreek Murillo”, het veeteeltbedrijf “Casa Fes”, het project voor rurale ontwikkeling van de Regio Sobrarbe “Sobrarbe onderneemt”, evenals alle producenten van voedingsmiddelen die samenwerken met het Geopark van Sobrarbe.

Ook het Convivium Chapu-Osca van Slow Food, pionier in de behartiging van de lokale gastronomie, gezonde voeding en biodiversiteit, werkte aan de workshops mee. Slow Food vierde op deze dagen immers de “Dag van Moeder Aarde”.

Op zaterdag 14 december kon je degusteren bij producenten die samenwerken met het Geopark van Sobrarbe. Daarbij kon je wijnen uit Sobrarbe, (Wijnhuizen Ligüerre de Cinca), Monegros en Campo de Belchite proeven. Dit evenement was bovendien ook opgenomen in het programma van Punchacubas 2013, Festival van de Ambachtelijke Wijn van Sobrarbe. Punchacubas biedt een speciale gelegenheid om Aínsa te bezoeken, wijnen uit de streek te proeven en een aangename avond door te brengen rond het kampvuur op de Grote Markt van deze middeleeuwse stad in de Pyreneeën.

Bron: http://www.morillodetou.com
Vertaling: Chantal Petit, ALPY vzw

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s