Strategisch beleidsplan voor toerisme in Ribagorza

De streek van Ribagorza biedt een ruime waaier aan toeristische mogelijkheden op zijn rijk en divers grondgebied. In de laatste 3 jaren, heeft deze streek in de Aragonese Pyreneeën haar infrastructuur sterk gemoderniseerd en aangepast om haar toeristisch aanbod verder te diversifiëren. Dit alles werd gerealiseerd dankzij het strategisch beleidsplan voor toerisme, met een looptijd van 3 jaar en een budget van 2,5 miljoen euro. De drie partners: Ribagorza, de Aragonese overheid en TURESPAÑA, hebben alle in gelijke mate aan dit plan bijgedragen. Het resultaat is een regio die u uitnodigt om volop te komen genieten van haar natuur en erfgoed met voor elk wat wils.

Het beleidsplan heeft 2 Via Ferrata’s(bergroutes uitgerust met klimhulpmiddelen) voorzien : één te Obarra voor zeer gevorderden en een andere voor beginners en het algemene publiek te Graus in de Peña del Morral. In totaal zijn er in Ribagorza nu 5 Via Ferrata’s die over de hele route zijn bebakend. Er wordt ook gewerkt aan een luswandeling die langs de 3 berghutten in het Natuurpark Posets-Maladeta loopt : Estós, Viadós en Ángel Orús. Zodra het hele circuit rond is, wordt de weg gehomologeerd. Elke deelnemer kiest de manier waarop hij de lus wil afleggen, op sportieve wijze, tegen de tijd of gewoon als recreant genietend van het landschap van de Posets.

Verder is de uitbouw van vogelobservatieposten voorzien om vogelliefhebbers aan te trekken naar de regio. Men vindt deze voorzieningen bij de Lagunas de Estaña en in Serraduy.

Met het plan werden ook uitkijkposten gefinancierd die uitzicht geven over verschillende gebieden van de Ribagorza : de uitkijkpost van de Borda de Ansuilo, die van Chia, die van de Coll de Espina en de uitkijkpost van de Peña del Morral. Al deze observatiepunten zijn uitgerust met zitbanken en oriëntatietafels om het landschap te ontdekken.

Alle informatie over dit beleidsplan en de realisaties zijn te vinden op de website: http://www.turismoribagorza.org.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s