Climbing Attitude

Het project LIFE Hélianthème 

Van Marche-en-Famenne tot Wezet, over Theux, Hoei, Durbuy en Aywaille herbergen de lagere- en middelhoge valleien van het Maasbekken nog merkwaardige stukken kalkgrasland, rotsgrasland en kalkpuin, met een grote rijkdom aan planten en dieren. Nog merkwaardiger als je bedenkt dat talrijke soorten er leven aan de noordelijke rand van hun verspreidingsgebied in Europa.

Om dit uitgestrekte netwerk van droog grasland en rotsen in stand te houden, te herstellen en op te waarderen hebben Natagora en Natuurpunt een ambitieus project opgezet dat ruim ondersteund wordt door de Europese Unie en het Waalse Gewest via het programma LIFE +. Ook de Vlaamse en Waalse Klimfederaties werken mee aan dit project om de toekomst van de fauna op en rond deze rotsmassieven te verzekeren.

Om het project nader toe te lichten nodigen zij u graag uit op een vormingsdag over de samenhang tussen rotsklimmen en ecologie op zaterdag 25 mei 2013. Deelname is gratis. Inschrijven vóór 3 mei via contact@heliantheme.eu. Vermeld bij uw inschrijving uw lidmaatschap bij een federatie of bij ALPY vzw.

In het laatste nummer van het KBF-magazine verscheen een artikel over de kalkgraslanden op de Waalse rotsmassieven. Je kan dit hier nalezen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s