Wie en wat ondersteunen wij?

Ben je liefhebber van de bergen en wil je graag een bijdrage leveren aan de schoonheid van de natuur en cultuur, word dan vandaag nog lid! Naast de jaarlijkse ledenvoordelen geven we elk jaar nog een aantal verrassende extra’s mee!

Hieronder kan je lezen wat  we allemaal met jouw financiële steun kunnen verwezenlijken.

Steun aan fotografen met een missie

ALPY zoekt elk jaar naar fotografen die bepaalde aspecten van berggemeenschappen in beeld brengt. Door deze fotografie te promoten steken wij een hart onder de riem van fotografen die hun camera als wapen gebruiken om actie te voeren ter bescherming van ons natuurlijk en cultureel patrimonium. ALPY heeft intussen een netwerk van fotografen die hun materiaal ter beschikking stellen voor sensibiliseringsacties in België. Eén keer per jaar probeert ALPY dan ook aan de hand van een welbepaald thema een eigen expositie uit te werken. Zowel de productiekosten als de promotiekosten van de fotografen worden dan door ALPY gedragen, een kost die veel fotografen zich niet kunnen veroorloven. Daarnaast promoot ALPY ook bestaande exposities die duurzame ontwikkeling in de bergen in beeld brengen en ondersteunt ze hierdoor de bergverenigingen ter plaatse.

Steun aan cineasten met een missie

ALPY zoekt elk jaar naar alternatieve films en documentaires die op lokale filmfestivals in de bergen een bekroning of erkenning behaalden. De onderwerpen zijn zeer divers, maar belichten steeds op de één of andere manier een bepaald aspect van duurzame ontwikkeling in de Alpen of Pyreneeën. Om deze films meer bekendheid te geven sluit ALPY vzw contracten met de auteurs en producenten voor vertoningen in België. Dit geeft de cineasten de kans om dergelijk werk verder te zetten en via film actie te voeren voor behoud en ondersteuning van de berggebieden.

Steun aan lokale boeren en ambachtslui

ALPY biedt lokale kunstenaars, ambachtslui en landbouwers uit de bergen de mogelijkheid hun artistieke en ambachtelijke producten in België in de kijker te zetten en eventueel te verkopen. ALPY zorgt bijvoorbeeld voor vertaling en verspreiding van hun nieuwsberichten, folders en publicaties. Daarnaast koopt ALPY ook zelf deze producten aan ter verspreiding op beurzen en evenementen. Door jaarlijks een smaakatelier te organiseren draagt ALPY bovendien ook bij aan sensibilisatie m.b.t. duurzame en ambachtelijke voeding.

Steun aan culturele en natuurverenigingen in de Alpen en/of Pyreneeën

ALPY zorgt voor vertalingen van nieuwsberichten, folders en publicaties van diverse verenigingen. Daarnaast biedt ze inhoudelijke ondersteuning aan projecten en advies m.b.t. netwerking en informatie-uitwisseling over de volgende thema’s: mobiliteit, landbouw, erfgoed, bouwen en architectuur, landschapsontwikkeling, innovatie en niet-formele educatie.

Steun aan ondernemende jongeren en vrijwilligers

ALPY zet zowel inhoudelijke als financiële middelen in om jongeren en werkzoekenden te begeleiden om zich persoonlijk te ontwikkelen, een idee uit te werken en een maatschappelijke bijdrage te leveren aan onze samenleving.

En natuurlijk niet te vergeten… de organisatie van heel wat activiteiten om van te genieten in België!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s