Winnaars wedstrijd “zonder auto de bergen in”

Copyright Maarten BogaertElk jaar bundelen de duurzame mobiliteitsorganisaties in Vlaanderen gedurende één week in september de krachten in de Week van de Mobiliteit. Deze campagneweek spitst zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, dorpspleinen, schoolomgevingen, stedelijke centra, winkelstraten en woonbuurten. ALPY vzw steunde dit jaar deze actie door promotie te voeren en een wedstrijd te organiseren. ALPY nodigde iedereen uit om de ervaringen van een autoloze uitstap in de bergen te delen zodat deze gebundeld konden worden in een praktische gids “Anders de bergen in”. Op die manier kan elke bijdrage ook anderen inspireren tot gebruik van groen transport en blijven de bergen leefbaar voor toekomstige generaties.

We hadden gehoopt een tiental inzendingen binnen te krijgen, maar het bleef beperkt tot 5 inzendingen. Er is dus voor ALPY vzw nog heel veel werk te verrichten! Wij hopen dus ook op jullie steun in de toekomst! Ging je ooit zonder wagen de Alpen of Pyreneeën in en maakte je daar alternatieve uitstappen (met openbaar vervoer, ski’s, sneeuwschoenen, parapenten, trein, koets,… )? Of heb je plannen voor een duurzame reis in de Alpen of Pyreneeën? Neem dan zeker contact op met onze organisatie! Wie weet win je volgend jaar een mooie prijs!

Maarten Bogaert en Geert De Zutter werden dit jaar alvast beloond voor hun inspanning en voor het delen van hun reiservaringen. Maarten won een ALPY lidmaatschap en Geert won een boekenbon t.w.v. 25€ van AltiplanoBooks.

De reiservaringen zijn voorlopig enkel voor leden beschikbaar in de rubriek “artikels”. Volgend jaar hopen we genoeg verhalen te verzamelen om te bundelen in een praktische gids “Anders de bergen in”.

Meer informatie over de campagne: www.mobilityweek.eu en www.weekvandemobiliteit.be.

Neem ook eens een kijkje op volgende websites:

http://www.changerdapproche.org
http://www.alpinepearls.com

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s