ALPS-AWARD 2012

Op 13 en 14 september kwamen in Innsbruck meer dan 300 toonaangevende beslissers in het Europese Alpentoerisme bij elkaar voor de tweede editie van de innovatieve beurs- en netwerkbijeenkomst theALPS.  Thema dit jaar was “Fair trade in alpine tourism”. Het project Naturhautnah.at won er de ALPS AWARD 2012 voor zijn kwalitatieve prestaties op vlak van duurzaam toerisme in de Alpen.

De selectiecriteria waren gerelateerd aan innovatie, ecologie, maatschappij en commercieel succes. De visionaire visie van de winnaar was de beslissende factor. Hubert Siller, voorzitter van de jury en directeur van MCI Toerisme in Innsbruck, verklaarde de beslissing van de jury als volgt: “Toerisme functioneert enkel als totaalconcept. Naturhautnah.at is een extreem innovatief zakelijk concept dat zowel de leefomgeving als de culturele waarden van de alpen verstaanbaar en toegankelijk maakt voor bezoekers.”

 

Naturhautnah.at is een project van de familie Metzler van een boerderij/melkerij in Vorarlberg. Het project heeft de missie de rurale ruimtes te behouden en kwalitatieve regionale produkten te ontwikkelen. Ingo Metzler houdt zich, als medeoprichter van de KäseStrasse Bregenzerwald, al jaren bezig met de productie van kaas en het gebruik van melk in cosmetica. Het productieproces en de regionale traditie wordt voor bezoekers verstaanbaar en toegankelijk gemaakt via authentieke verhalen. Het concept brengt regionaliteit, duurzaamheid en emoties samen op een expressieve manier.

Vanwege een gedeelde visie slaan de familie Metzler en ALPY in 2012 de handen in elkaar! Leden van ALPY ontvangen daarom bij een bezoekje aan het project Naturhautnah een mooi aandenken, namelijk een tasje met twee cosmeticaproducten (bv. melkhandcrème, melkshampoo,… ).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s