Een zingende bergbewoner in Gent

Rudy Giovannini heeft zijn thuishaven in Leifers (Zuid-Tirol), op enkele kilometers van Bozen/Bolzano, waar hij ‘Der Caruso der Berge’ genoemd wordt.

Rudy volgde een klassieke zangopleiding aan de conservatoria van o.a. Bozen, Verona en Modena, bij Maestro Arrigo Pola (dezelfde leraar die Luciano Pavarotti onderwezen heeft).

In 2006 won hij de ‘Grand Prix der Volksmusik’ en gaf Rudy voor het eerst een concert in Gent. Jacqueline Michiels en Ronny Hutsebaut (Hutson)slaagden erin om deze sympathieke zanger ook te boeken voor 2007, en zo ontstond langzaam een traditie, waarbij Rudy jaarlijks een concert geeft in de Groenzaal te Gent. Ieder jaar kan hij rekenen op een steeds groeiende publieke belangstelling, ieder jaar opnieuw meer dan de moeite waard om dit mee te maken.

In 2007 had Ronny Hutsebaut de start gegeven voor een 3de live concert, maar kwam hij spijtig genoeg tijdens de voorbereidingen ervan te overlijden. Jacqueline roeide met de riemen die ze had, en werkte, met bescheiden hulp van enkele personen verder aan de uitwerking voor het concert van 2008. Op het einde van dit concert uitte Rudy de wens om toch naar Gent te mogen blijven komen. Jacqueline schakelde een paar vrienden in die bereid waren haar te helpen om het concert van 2009 voor te bereiden. Zo vormen ze nu een groepje van vier mensen, “Rudy’s vrienden Gent” genoemd. Naast een informatieve website zorgt deze fanclub ook jaarlijks voor twee concerten in Gent en groepsreizen naar concerten in het buitenland.

Een deel van de opbrengst van de concerten werd twee jaren op een rij aan vzw Kinderkankerfonds geschonken. In 2010 was het onze Gentse burgemeester, Daniël Termont, die de cheque kwam overhandigen.

Voor het kerstconcert 2012 (zondag 16 december) en het lenteconcert (zaterdag 9 maart) 2013 werkt ALPY met Rudy’s vrienden samen. Leden van ALPY kunnen een inkomkaart kopen aan 25€ in plaats van 27€. Kaarten zijn te bestellen bij ALPY vzw via mail of hieronder:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s