Sing for the Climate! Wij doen het in Gent!

Politici en wereldleiders onderhandelen al meer dan 20 jaar over de klimaatverandering. Keer op keer maken ze beloftes. Hierbij spreken ze vaak in de toekomende tijd. Een nieuw mondiaal akkoord zal toegepast worden vanaf 2020, tegen 2050 zal er … Maar intussen dringt de tijd.

Daarom slaan Nic Balthazar, 11.11.11 en de leden van de Klimaatcoalitie de handen in elkaar om een statement te maken. Een statement van hoop op verandering. Een statement naar al onze leiders: lokale politici én wereldleiders. DO IT NOW!

Nic Balthazar daagt ons uit om in het weekend van 22 en 23 september 2012 met duizenden tegelijk onze bezorgdheid voor het klimaat uit te ‘zingen’. Een ideale manier om de klimaatslachtoffers een stem te geven en de urgentie duidelijk te maken aan de mensen, media en politici hier.

Meer informatie: http://www.singfortheclimate.com

ALPY zingt mee voor het klimaat op het Sint Pietersplein in Gent!

ALPY gaat de uitdaging aan en roept al haar leden en sympathisanten op om deel te nemen aan deze actie. Voor ‘Sing for the Climate’ hoef je niet naar Oostende te trekken, zoals bij ‘The Big Ask’ en ‘Dance for the Climate’. Je gaat gewoon te voet of per fiets naar een plein in je eigen gemeente om mee te zingen. Het bestuur van ALPY zal alvast aanwezig zijn op de zangmanifestatie op 22 september 2012 op het Sint-Pietersplein in Gent, van 15 uur tot 17 uur. Onze motivatie: de bergen als motor voor een duurzame samenleving!

De bergen zijn een bron van natuurlijke en culturele diversiteit die middelen en diensten leveren die essentieel zijn voor de mensheid. Deze unieke capaciteiten worden bedreigd door de klimaatverandering, de mondialisatie en het gebrek aan investeringen. Maar er zijn ook nieuwe opportuniteiten waarin berggebieden een innoverende functie kunnen innemen in het bijzonder op het vlak van duurzame landbouw, duurzame mobiliteit, hernieuwbare energie en duurzaam toerisme. Samen met onze partners roepen we daarom op voor een beleid dat rekening houdt met de noden van berggebieden, de lokale bevolking de kans geeft om hun bronnen te commercialiseren, de kwetsbaarheid van de ecosystemen herkent en maatregelen treft voor behoud en bescherming. Dergelijk engagement op wereldvlak en een stijging van aangepaste investeringen in de berggebieden leidt direct tot voordelen voor deze “marginale” gebieden en indirect tot voordelen voor de aarde en de mensheid in het geheel.

Meer informatie over de bergen en het klimaat op deze website en op http://www.facebook.com/alpyvzw

 

Plaats een reactie