ALPY op Fiesta Europa in Gent

Gezien het verspreiden van producten uit de Alpen en Pyreneeën één van onze doelstellingen is vonden we het tijd om contact op te nemen met de organisator van Fiesta Europa. Alhoewel het evenement een commercieel karakter heeft, wil het op een aangename en originele manier “Europa” dichter bij de mensen brengen. Marktkramers uit heel Europa komen bij elkaar met kwaliteitsvolle producten, en dat in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Een concept dat wij zeker willen ondersteunen! We zijn dan ook heel tevreden om dit jaar voor het eerst met Fiesta Europa samen te werken.

Concept

“Fiesta Europa” is het best te omschrijven als een “internationale feestmarkt”. De markt duurt verschillende dagen (meestal een al dan niet verlengd weekeinde) en wordt opgesteld op een interessante locatie (gewoonlijk een centraal gelegen plein). Soms vormt “Fiesta Europa” een onderdeel van een ander evenement, maar in de regel is het een op zichzelf staand gebeuren.

De deelnemers komen uit een 12-tal verschillende landen van Europa en brengen meestal specialiteiten mee uit hun land of regio. Het aantal deelnemers varieert van een 25-30-tal tot meer dan 50 in de grotere steden. Er worden veel streekproducten en gastronomie aangeboden. Denk daarbij aan een uitgebreide keuze salami’s, kazen, olijven, spek, look, kruiden, charcuterie, terrines, honing, fruit, zoetwaren, … teveel om alles op te noemen. Op de markt kan je ook genieten van ter plaatse bereide gerechten zoals paëlla, pizza, barbecue, wafels,… al dan niet vergezeld van een frisse Duitse pint of een heerlijk Moezelwijntje. Daarnaast wordt op de markt ook een interessant deel non-food en artisanaat aangeboden met o.a. leder, hout, porselein, textiel, edelstenen, juwelen, souvenirs,…

Kalender

Onze thuisstad Gent is reeds enkele jaren vertrouwd met het concept “internationale markt”. Elk jaar in augustus slaat “Fiesta Europa” zijn tenten op voor een vijfdaagse markt op de Kouter. Ook dit jaar komt deze meer dan gezellige internationale feestmarkt, met een 50-tal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, zowaar twee keer naar de Arteveldestad.

Nu de werken op de Torensite in het historisch centrum stilaan hun voltooiing naderen zal er van 12 tot en met 17 juni voor het eerst ook op de Korenmarkt een “Fiesta Europa” doorgaan.

De succesvolle markt op de Kouter blijft natuurlijk behouden en gaat door van 21 tot 25 augustus. ALPY zal daar een stand bemannen met producten uit Zuid-Tirol. De opbrengst gaat naar de projectwerking voor leefbare Alpen en Pyreneeën. Met dank voor de bijdrage van onze partner Gutes aus Sudtirol.

Door deze samenwerking toont Fiesta Europa nogmaals zijn aandacht voor mens en milieu in gans Europa.

Meer informatie over de andere data en locaties vind je op de website http://www.fiestaeuropa.eu

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s