De Wolf en de Herder

Het thema “schaapherders” is een zeer belangrijk thema in de Alpen en Pyreneeën en komt dus ook uitgebreid aan bod bij ALPY vzw. In het kader hiervan vragen wij deze maand graag de aandacht voor de WOLF, een belangrijke speler in het debat over schaapherders en een duurzame levenswijze.

Speciaal voor onze leden bieden wij 3 artikels over de wolf die verschenen in LANDSCHAP, een fonkelnieuw natuurtijdschrift en het driemaandelijks ledenblad van Landschap vzw. De artikels kan je downloaden door met je paswoord in te loggen in de rubriek artikels.

LANDSCHAP combineert pakkende natuurbeelden van de beste natuurfotografen met inhoudelijke bijdragen over soorten en ecosystemen. Landschap vzw brengt in dit tijdschrift reportages over unieke, toegankelijke natuurgebieden in Vlaanderen, Wallonië en onze buurregio’s. Elk nummer bevat ook minstens 2 wandelkaarten en suggesties voor een onvergetelijke daguitstap!

Landschap vzw, de vereniging achter het magazine, heeft de ambitie om uit te groeien tot een volwaardige natuurvereniging die actief is in Vlaanderen, Wallonië en de buurregio’s. Daarbij hebben ze aandacht voor ALLE natuur, ongeacht de eigenaar of terreinbeheerder. Ze organiseren niet alleen kwaliteitsvolle natuurbeleving, maar willen ook concrete natuurbehoudsprojecten ondersteunen en op poten zetten. Meer info op www.landschapvzw.be.

Meer informatie over de wolf in de Alpen en Pyreneeën vind je op de website van onze landgenoot: http://www.buvettedesalpages.be/loup-en-france.html

Bij ALPY kan je ook terecht voor films over de wolf en schaapherders: https://alpyvzw.wordpress.com/2012/04/18/beslis-mee-over-de-volgende-filmreeks/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s