Nieuwe partner in de Pyreneeën: Ton Joosten

Ton Joosten, Pyreneeënliefhebber en auteur van diverse wandelboeken over dit gebergte woont sinds enkele jaren in het bergdorpje Ayet. Zijn woning heeft hij omgedoopt tot Le Petit Refuge, een kleine Chambres d’Hôtes waar hij zich op wandelaars en fietsers richt.

Dat hij gedurende 25 jaar een slordige 1400 dagen in de bergen ging wandelen, er veel over gelezen heeft en er zelf meer dan tien wandelboeken en een mooi fotoboek over publiceerde, maakt van Ton een ideale gastheer.

Ayet, ook Ayet-en-Bethmale genoemd, is het hoogst gelegen (750 m) dorpje in de Vallée de Bethmale, een van de achttien valleien van de streek de Couserans in de centrale Pyreneeën. Zowel liefhebbers van cultuur als van natuur komen aan hun trekken door een bezoek aan de kaasmakerij, de klompenmaker, de resten van het mijnbouwverleden, het natuurreservaat Mont Valier, bergtoppen en bergmeertjes.

In 2012 wil Ton Joosten zich inzetten voor ALPY vzw. Voor elke boeking in Le Petit Refuge via ALPY doet Ton een financiële bijdrage voor onze projecten.

Heb je interesse in een overnachting of een wandelarrangement in Le Petit Refuge, neem dan contact op met ALPY vzw. Wil je liever in groep reizen? Dat kan, wij brengen geïnteresseerden bij elkaar en begeleiden jullie bij de vervoerskeuze vanuit België naar Ayet.

Bovendien krijg je van ALPY nog een gratis activiteit na terugkeer in België, omdat we enkel SAMEN aan duurzame ontwikkeling in de bergen kunnen werken.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s