Dinsdag vond het eerste smaakatelier van ALPY plaats in Restaurant De Karper te Zulte. De 28 deelnemers konden genieten van producten uit Zuid-Tirol bereid door twee Vlaamse vrouwelijke koks die zorgden voor een tirolermenu. De deelnemers kregen bij aankomst een Appel-Selder Apéritief, gevolgd door een Tiroler Speckknödelsoep. Nadien kon iedereen zich a volonté bedienen aan het verzorgde buffet van verschillende soorten Salami, Speck, Worst en Schüttelbrood met Troebel Appelsap of granaatrode fruitige Wijn. Als afsluiter serveerden de kelners nog twee soorten pudding van zuid-tiroolse kaas Stilfser & Dolomitenkönig.
De deelnameprijs voor ons eerste smaakatelier konden we zeer laag houden dankzij de inzet van veel vrijwilligers en enkele sponsors die we hier wensen te bedanken: onze vertalers Biem van Hoften en Carli Cooreman, onze grafisch vormgever Helen Yirga, de Raad van Bestuur van ALPY vzw, Mr.&Mevr. Baert-Bogaert, Marc Cattoir, Restaurant De Karper en Gutes aus Südtirol. Bedankt ook aan de burgemeester van Zulte voor zijn bezoekje en morele steun, en aan de deelnemers die een financiële bijdrage leverden voor het behalen van onze doelstellingen.
Kon je er niet bij zijn, maar wil je het volgende keer niet missen? Stuur ons een mailtje met als onderwerp “smaakatelier”. Wij houden je op de hoogte. Je kan ons ook volgen op facebook of via onze blog.
De publicatie “Smaken uit de bergen: deel 1 Zuid-Tirol” is verkrijgbaar via mail (prijs: gratis voor leden, 3€ voor niet-leden).