Algunder Sennerei

Algunder Sennerei

De herdershut Algund ligt op de zonnige zuidkant van de Alpen, in de buurt van Merano. Sappige bergweiden, gezonde lucht en een onschatbare kennis van de oorspronkelijke voedingsmiddelen verbinden zich in een ambachtelijke verwerking van de melk. De natuurlijke aroma’s, de handenarbeid en meerdere kwaliteitscontroles staan garant voor een gezond en smaakvol assortiment.

Veertien medewerkers beheren deze voedingszaak met vakkennis, engagement, voortdurende ontwikkeling en trouw aan de traditie. De organisatie heeft een coöperatieve structuur met bergboeren die kwaliteitsmelk leveren en vennootschapsmedewerkers die de kaas verwerken en instaan voor de administratie en verkoop. In totaal zijn er momenteel 73 bergboeren vanuit Algund, Partschins, Naturns en omgeving die zuivere melk leveren. Reeds tien jaren zetten deze mensen zich in voor mens, milieu en dier en voor kwaliteit.

De kazen krijgen in de rijpkelder de tijd die ze nodig hebben om hun volle aroma te verkrijgen. Het aanbod bestaat uit 18 kaassoorten, die variëren van zuivere natuurkaas tot kruidige, pikante kaas en uit 5 melkproducten en 4 melkgerechten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s