Pyreneeën Europese Regio van het Jaar 2012

De Pyreneeën zijn verkozen tot « Europese Regio van het Jaar 2012 » met de slogan « Pyreneeën zonder grenzen ». De verkiezing van Europese Regio van het Jaar is een initiatief vanuit de organisatie European Region of the Year die de bewustmaking en herkenning van Europese regionale zaken beoogt, nieuwe bijdragen wil leveren voor regionale samenstelling en Europese integratie, alsook alle aspecten (sociale, culturele, economische, toeristische, enz.) van de regio wil projecteren op Europees en internationaal vlak.

De Pyreneeën vormen geen politieke regio, noch een administratieve of geografische, maar de objectieven die in het kandidaatsdossier stonden hebben het mogelijk gemaakt om voor het eerst een pluriterritoriale, interregionale en grensoverschrijdende regio als Europese Regio van het jaar te erkennen. Het is eveneens de eerste keer date een Europese Regio van het Jaar ontwikkeld en gecoördineerd is door de civiele samenleving, in dit geval via «Réseau Eurorégional de Radio » en « Télévision Sans Frontières ».

De erkenning zou culturele, sociale en economische uitwisseling moeten stimuleren en geografische, politieke en administratieve obstakels die het reliëf met zich meebrengt overschrijden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s